Så mange planlegger restaurantbesøk i påsken

Nesten halvparten av alle nordmenn planlegger å dra på påskeferie i år. Norge er det mest populære reisemålet: Blant dem som skal reise bort, skal 8 av 10 feriere i eget land. Det viser NHOs årlige «påskegallup», som er gjennomført av Kantar TNS.

Tradisjonen tro er det hytta som peker seg ut som den viktigste destinasjonen. 7 av 10 planlegger å tilbringe påsken på hytta.

Restaurantbesøk

Undersøkelsen viser også at mange planlegger å spise lunsj eller middag ute på en lokal kafé eller restaurant i løpet av påsken. 44 prosent svarer at de helt sikkert eller sannsynligvis skal gjøre dette. Sammenlignet med tidligere år holder denne andelen seg relativt konstant.

– Selv om hytteferien står i sentrum, vil mange benytte seg av lokale restaurant- og kafétilbud i påsken. Påsken er høysesong for skidestinasjonene. Nordmenn er den viktigste kundegruppen, men det er sterk vekst i utenlandske skiturister til mange av Norges høyfjellshotell og skisteder, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Nordmenns drømmepåske

NHO Reiseliv har også spurt hva nordmenn betrakter som en drømmepåske, uavhengig av hvor de skal tilbringe årets påske. 24 prosent svarer hytta på fjellet, 18 prosent svarer sol, bad og varme utenlands, 15 prosent svarer hjemmepåske mens 4 prosent svarer skiferie i utlandet. 7 prosent oppgir at deres drømmepåske vil være å oppleve en ny del av Norge.

Sol i hytteveggen og i norsk fjellheim danker altså ut både Syden og skiferie i Alpene.

– Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden. I år har vi fått en fantastisk vinter så det er all grunn til å tro at vi har en flott påske i vente med masse snø og gode skiforhold, sier Kristin Krohn Devold.

Den fullstendige undersøkelsen finner du her.

ANNONSE