Hvorfor blir sjokolade misfarget?

Har du opplevd å få sjokolade som ser gråaktig ut? Ganske sikkert. Den vanligste årsaken til at det skjer, er at sjokoladen oppbevares for varmt. Det betyr i praksis at sjokoladen utsettes for romtemperatur. Blir sjokoladen eksponert for temperaturer over 15–20 grader, starter misfargingen.

Det som skjer er at sjokoladens overflate smelter. Da kommer kakaofettet ut. Når den så settes inn i kjølerom eller utsettes for kaldere temperatur, blir den herdet. Kakaofettet legger seg da som en hinne på overflaten og gir en gråaktig farge.

Du skal heller ikke ikke utsette sjokoladen for altfor lave temperaturer eller fuktighet. Det kan medføre at sukkeret i sjokoladen utskilles – noe som også gir en misfarging. Selv om sjokoladen mister sin opprinnelige farge, er det ikke farlig å spise den.

Det beste rådet er vel da at sjokolade som settes frem bør spises opp... Da unngås hele problemet...

ANNONSE