Pol Roger gjenoppdager årgangs-champagne

For 118 år siden kollapset de gigantiske lagerkjellerne som ble benyttet av champagneprodusenten Pol Roger. Det begravde også 1,5 millioner flasker med edel vare.

Den 23. februar år 1900 kl. 02:00 på natten våknet folk i landsbyen Epernay av et voldsomt drønn. Det var Pol Rogers kjellere som kollapset, og vips var 1,5 millioner flasker begravd og borte for alltid. Det har ikke vært mulig å hente opp eller finne noen flasker fra dette lageret, men det har alltid vært en stor drøm om å finne flasker fra den tiden.

Drømmen ble en realitet

15. januar 2018 ble dette en realitet. I forbindelse med utgravingen til det nye pakkeanlegget til champagneprodusenten, kom man over et hulrom. Først fant man bare noe knust glass, men så ble det oppdaget en hel flaske! Inspirert av dette begynte jakten på flere hele flasker, og hulrommet ble forsiktig utvidet. Det ga resultater, og i de neste dagene fant man ytterligere 19 flasker.

Flere flasker kan bli funnet

- Jeg snakket nylig med eksportsjefen deres, og alle hos Champagne Pol Roger er helt i ekstase over funnet, forteller Trine Skorpen i Vinetum AS.
- Dette er 1 av 4 mulige områder hvor det kan finnes flere hele flasker, og de vurderer nå å lete i de andre "lommene" hvor det kan finnes flere. Hvis man bare finner 1 % av alle flaskene som ble begravet i 1900, er det snakk om 15000 flasker! Hva som til sist blir en realitet, vil tiden vise.

Skal gjøres drikkeklar

De hele flaskene som nå er funnet, vil gå igjennom en prosess i veldig sakte tempo for å få ut bunnfall og gjøre flaskene klare til discouragment og smaking.

- Vi synes dette er kjempespennende og håper de vil finne flere flasker fra denne tiden. Kanskje får vi lov å smake vinen ved en helt spesiell anledning hos Pol Roger i nær framtid, sier Skorpen.

ANNONSE