Vinnere av Norgescup 2018

+
Fra venstre Jon Erlend Matre, Camilla Rolland, Ole August Rosengren og Jenny Nguyen.

På årets Norgescup for lærlinger som ble arrangert i Stavanger helgen, ble det laget fra Cru Vin og Kjøkken og BA 53 med Jenny Nguyen og Ole August Rosengren som vant konkurransen for servitører. Camilla Rolland og Jon Erlend Matre fra Mathallen i Tromsø vant kokkekonkurransen.

Lagleder for servitørene var Kim Høiem Rønning, og Gunnar Jensen var leder for kokkene.

Det ble servert en 3-retter basert på følgende ingredienser: 

Forrett:

Liveche kylling fra Nortura som hovedråvare. I tillegg skulle byggryn fra Skjåk inngå, og av grønnsaker måtte rosettkål og artisjokk fra BAMA inngå. Videre skulle det også benyttes økologisk H-melk fra Tine.

Hovedrett:

Sterling kveite, samt strandkrabbe og ørretrogn. Grønnsakene som skulle benyttes, var jordskokk og purreløk. Videre skulle det brukes økologisk smør fra Tine.

Dessert:

Hovedingrediens var Valrhona 40 % melkesjokolade sammen med gulrot og appelsin fra Bama, samt Tine økologisk yoghurt naturell og Tine kremfløte.

Honnør til arrangøren

Det var kokkenes mesterlaug Rogaland som stod for gjennomføringen av arrangementet, som fortjener honnør for et flott og vellykket opplegg.

Vinnerne av Norgescup vil for øvrig representere Norge i den nordiske konkurransen for kokk- og servitørlærlinger. De vil også være med ASKO Servering til World Culinary Cup i Luxemburg senere i år.

ANNONSE