Samira Lekhal: – «Mat for minsten» er innmari smart!

+
Samira Lekhal, seksjonsoverlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst.

Prosjektet SunnereBarn skal gjennom kompetanseløft og endring av faktisk mattilbud i barnehager og SFO gjøre sunnhet og god helse til en naturlig del av oppveksten. ASKOs «Mat for minsten» er en viktig del av arbeidet.

– For å få effekt må vi bevege oss videre fra oppskrifter og inspirasjon til faktisk å endre mattilbudet, sier Samira Lekhal, seksjonsoverlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst - seksjon for barn og unge ved Sykehuset i Vestfold. Lekhal er både initiativtager til og leder for «Fra kunnskap til handling», der SunnereBarn utgjør ett av tre initiativer.

Håndfaste løsninger

– Slik sett er «Mat for minsten» et innmari godt eksempel på sunn og god mat som leveres ferdig til bruk i barnehagen og SFO. Disse måltidene er riktig sammensatt og kvalitetssikret, og vil kunne utgjøre et viktig bidrag til god helse i tidlig alder.

Prosjektet SunnereBarn har som hovedmålsetting å fremme sunt kosthold og å forebygge potensielle kostholdsrelaterte livsstilssykdommer. Det handler om å utvikle håndfaste løsninger for å øke inntak av fisk og sjømat, frukt og grønt og grove kornprodukter i riktige porsjoner.

Her vil «Mat for minsten» spille en viktig rolle. På nettsiden sunnerebarn.no vil barnehager og SFO kunne ta «sunnhetssjekken» for å teste sunnhetsstatus, og gjennom lenke til «Mat for minsten» kunne gå rett til handlelister og innkjøpsmuligheter for sunne alternativer ut fra egne kostnadsrammer.

SunnereBarn er delfinansiert av Gjensidigestiftelsen. Bestilling og levering av mat skjer i samarbeid med ASKO, Bama og Mills.

ANNONSE