Single Origin og Single Estate – hva er forskjellen?

Både Single Origin og Single Estate brukes som betegnelser på kaffe. Men hva er egentlig forskjellen mellom de to?

Single Origin

Single Origin er en betegnelse på kaffebønner dyrket i en region som kjennetegnes av bestemte karakteristika i jordsmonn og øvrige dyrkningsforhold. Dette omfatter faktorer som for eksempel høyde over havet, middeltemperatur og nedbørsgrad – noe som igjen påvirker kaffens kvalitet.

Det gjør at hver enkelt region har naturgitte forutsetninger som bidrar til å sette smak på kaffen som dyrkes i området – på samme måte som jordsmonn og øvrige naturgitte forhold er med på å bidra til ulike smaksopplevelser av vin fra ulike vindistrikter.

Single Estate

Single Estate er en klassifisering som gis kaffe produsert på en bestemt farm, noe som gjør denne 100 prosent sporbar. De Single Estate-produsentene som benyttes av norske kaffeprodusenter, og som du bl.a. finner flere varianter av i Joh. Johannsons Coffee of the World-serie, er farmere som gjennom mange år har utmerket seg gjennom å levere kvalitetsprodukter. 

ANNONSE