Øl og mat i skjønn forening på E.C. Dahls Pub og Kjøkken

Et spennende tilskudd til Trondheims restaurant-miljø er E.C. Dahls Pub og Kjøkken som ble etablert i fjor. Menyen er i seg selv både fristende og en studie verd. Der finner du akkurat nå bl.a. grillet margbein, røkt storfekjake og tørrmodnet entrecote – for å nevne noe. Et annet argument for å ta turen innom, er det betydelige utvalget av spennende øl – både på flaske og fat.

Sånn sett holder man en viktig kulturtradisjon i hevd, for restauranten ligger i en fløy av byens eget bryggeri, tradisjonsrike E.C. Dahls.

Det er Alexander Skjefte som er daglig leder på stedet. Som en av medeierne i restauranten To Rom og Kjøkken, ligger alt til rette for å lykkes med mange av de samme satsningsområdene som har gitt suksess ved dette stedet.

– Det betyr bl.a. at vi ønsker å satse på lokale råvarer, selv om vi skal fremstå litt mer «runde» i kantene. Du kan gjerne si at vi har det litt mer uformelt, men samtidig er vi opptatt av å skape fine matopplevelser basert på råvarer av høy kvalitet, forteller Skjefte. Han har bakgrunn både som servitør, bartender og vinkelner, og har samarbeidet tett med Roar Hildonen siden 1996. Først på Kontoret Bar & Brasserie. Deretter på To Rom og Kjøkken som restaurantsjef, bare avbrutt av en kort periode som restaurantsjef ved Rica Nidelven.

Fin respons

– Vi er fornøyde med «trykket» så langt. Responsen har faktisk vært bedre enn forventet. Årsaken til det, er at vi ligger litt utenfor selve sentrum. Det er ikke et sted du tilfeldigvis går forbi. Normalt tar det litt tid før et sted blir innarbeidet, men mange har vært nysgjerrige på hvordan vi har fått det. Vi har jo også mye spennende å by på, fremhever Skjefte.

– En ting er god mat og godt øl. Noe annet er at lokalet gir så mange muligheter – enten du er en mindre gruppe eller et større selskap. Og selvfølgelig er vi nært knyttet opp til bryggeriet – både med smakinger og omvisninger. E.C. Dahls er da også en viktig kulturinstitusjon i byen som mange har et forhold til. Det appellerer til gjestene våre.

Lite vin

Ikke overraskende utgjør øl en større del av omsetningen enn vin.

– Vinsalget er nok noe mindre enn det vi antok, og ligger på rundt 4 % av omsetningen. Til gjengjeld selger vi bra med øl, men det ligger også en logistikkmessig utfordring i dette. Når du har rundt 300 øltyper på flaske og 20 på fat, må du også sørge for at rulleringen er god. Det krever igjen at vi serverer «mat med trøkk i», som passer til øl, forteller Skjefte som berømmer gjestene for gode ølkunnskaper.

– Vi har etter hvert fått mange gode ølsorter som produseres her i regionen. Smaks- og typemessig spenner de vidt, og gir mange muligheter for å finne spennende kombinasjoner med mat. Du kan enkelt si at mange konsumerer øl på en annen måte enn før da utvalget var en brøkdel av det det er i dag. Kvalitet prioriteres fremfor kvantitet.

Pub og restaurant

Om du bare ønsker å nyte et glass øl eller annen drikke kombinert med ekte bryggeriatmosfære, så gjør du det i den innbydende puben som møter deg når du kommer inn i lokalet. Er målet et bedre måltid, må du bestille plass i restauranten som ligger innenfor. Det er ingen hvite duker på bordene, men maten du får er av høy klasse. Det vitner de mange gode anmeldelsene på Tripadvisor om.

Er du nysgjerrig på hvordan en meny kan kombinere mat og øl på en spennende måte, bør du ta turen innom E.C. Dahls Pub og Kjøkken når du er i Trondheim. Da er sjansene gode for at du finner noe som frister – både i fast og flytende form.

ANNONSE