Facebook Pixel analytics tool

Bareksten fra Bergen lager verdens beste gin

Stig Bareksten bestemte seg for å lage verdens beste gin. Det klarte han. Bareksten Botanical Gin har blant annet vunnet dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition.

– Det er bra det er andre enn meg som synes det er dødsbra, kommenterer Bareksten.

Det er ikke bare navnet på ginen som speiler Bareksten. Flaskenes spesielle design er et resultat av hans fascinasjon for mørket og den norske folkesjela.

Bareksten har jobbet med brennevin hele livet, både som bartender og innen distribusjon. I dag produserer han den verdenskjente ginen, i tillegg til annet brennevin, like ved Flesland flyplass utenfor Bergen.  

Trendy med gin

Gin har lenge vært en trend i Europa, og nå har den også kommet til Norge.

– Toget går nå, mener Bareksten. 

På sikt ønsker han å utvikle en egen tonic som fremhever smakene i hans spesielle gin.

– Nå får jeg mulighet til å være med på å definere hva norsk gin skal være. Jeg vil utfordre oppfatningen av hva gin er.

Bareksten Botanical Gin har fått et norsk preg gjennom smakstilsettere han har funnet i nærområdet.

– Jeg plukker med meg blomster og planter når jeg går tur med hunden, og tester ut hvordan de fungerer som smakstilsettere.

Mye av arbeidet bak verdenssuksessen har foregått hjemme på kjøkkenbenken.

Les mer om Bareksten og hans prisbelønte gin i denne artikkelen fra SMAK.