Årets nominerte til Matprisen 2017

Den 13. november er det klart for Matprisen 2017, som i år igjen holdes på Vippa i Oslo. Matprisen inviterer til Norges hyggeligste og hederligste matarrangement, der de beste og mest matglade folka får skinne. Årets kandidater til kategorien Matprisen er klare, og de nominerte er FBI redder høna, Heidi Bjerkan og Hovelsrud gård.

– Vi ble veldig glade, og ikke minst stolte da vi fikk høre at «FBI redder høna» er nominert til Matprisen 2017!  Vi ønsket å vise det absurde ved å kaste mat, og er overveldet over at serien har ført til så stort engasjement mot matsvinn og for en bærekraftig matproduksjon. Målet vårt var å få høna tilbake på middagsbordet. Det er derfor ekstra moro å bli nominert til nettopp Matprisen. Heia høna!, sier Marit Evertsen Grimstad, programleder for FBI redder høna.

Også Hovelsrud gård, økologisk kyllingprodusent som driver i stor skala på Helgøya i Mjøsa, er overveldet over nominasjonen: - Vi på Hovelsrud er stolte og glade over nominasjonen. Det er en stor oppmuntring i arbeidet med å lage en kylling med størst mulig grad av dyrevelferd!, sier Marianne Olssøn.

Det er utrolig stas å bli nominert, sier Heidi Bjerkan, eier av Restaurant Credo og matbaren Jossa i Trondheim, og initiativtaker og medeier av Vippa i Oslo. Denne nominasjonen gjør det veldig inspirerende å fortsette med jobben vi gjør med å synliggjøre bærekraftige verdier. Det er viktig for meg å hylle produsentene som gjør jobben min betydningsfull.

Matprisen ble etablert i 2014 av DebioInfo og ØQ- økologisk mat i storhusholdninger, og går av stabelen for fjerde gang 13.november 2017 kl 18.30 på Vippa i Oslo. Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og målet med prisutdelingen er å hedre de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. 

ANNONSE