Kristoffer Aga vant NM for servitører

+
Kristoffer Aga sablerte champagne med en sikker hånd under NM for servitører 2017.

Norgesmesteren jobber til daglig på Colonialen restaurant i Bergen. Han konkurrerte på hjemlige trakter da NM for servitører ble arrangert parallelt med NM i kokkekunst under A La Carte-messen i Bergen.

Andreplassen gikk til Rolf E. Wenstad fra Oslo Militære Samfund. Tidligere norgesmester Marius Fidje Tjelta fra Lysebu Hotel i Oslo fikk i år tredjeplassen.

Show og synliggjøring

Konkurranseområdet var sentralt plassert i messehallen, og publikum kunne på nært hold observere servitørene mens de rullerte mellom ulike stasjoner. Oppgavene inkluderte blant annet transjering og flambering av ananas, blindlukting av brennevin, blindsmaking av vin, miksing av drinker og sablering og skjenking av champagne. Avslutningsvis ventet servering av en treretters meny, laget av deltakere i kokke-NM.

– Konkurransen, som blir arrangert for sjette gang, er mer publikumsvennlig i år. Mer show bidrar til å fremme servitørfaget, kommenterte en fornøyd hoveddommer Geir Kristian Næss mens servitørene var i full sving på sine respektive stasjoner.

Se gull-, sølv- og bronsevinneren i aksjon her!

Gode ambassadører

– Deltakerne har trent masse i forkant, så det er fint at konkurransen blir en happening som samtidig bidrar til å fremme servitørfaget. NM-deltakerne har en genuin interesse for dette, og er dermed fantastiske ambassadører, sier Næss.

Monika Kålås er leder for Servitørlauget Vestlandet, og var arrangementsansvarlig for årets servitør-NM.

– Elever og lærlinger har også fått være med i manesjen. Ikke bare har de fått se hvor gøy servitørfaget er, de har også fått se det gode samholdet blant oss servitørene – vi tar vare på hverandre. Mange var stive og nervøse da de kom i går, men ingen ble skremt bort, alle er tilbake i dag, forteller hun.

Mer enn tallerkentransport

Sølvvinner Rolf E. Wenstad er for øvrig leder for Servitørlauget KKHR. Smakmagasinet tok en prat med ham i forkant av mesterskapet.

– Det viktigste er at vi får vist frem yrket. Arbeidsoppgavene til en servitør er veldig varierte, de inkluderer så mye mer enn tallerkentransport!

Nordisk mesterskap for servitører

Utover heder og ære får NM-vinner Kristoffer Aga representere Norge i nordisk mesterskap for servitører.

De øvrige deltakerne i årets NM var Erling Nordås, Restaurant 1877, Sara Bjerkelund, Stock Barcode og Birk Torp, To Rom og Kjøkken.

ANNONSE