Panama Boquete

La deg ikke forlede av at Panama er en av de minste kaffe-produsentene i Latin-Amerika! Selv om landet bare står for 0,1 % av verdensproduksjonen, er kaffen fra dette landet av høy kvalitet med mye aroma. Smaksmessig har den en balansert syrlighet som løfter frem et veldig fint smaksbilde av ren citrus. I smaken fornemmer du også innslag av mørke frukter og bær med et hint av lær og tobakk. Den kan også beskrives som leskende og saftig.

Det meste av kaffen som produseres i Panama, dyrkes i Chiriqui-provinsen nord-øst i landet. Den lille byen Boquete har en sentral plass i denne produksjonen som foregår i fjellsidene til den aktive vulkanen Baru. Fra toppen av denne vulkanen som rager 3475 meter over havets overflate, kan du på en klar dag skimte Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.

Det vulkanske jordsmonnet kombinert med et jevnt tilsig av fuktighet fra flyktige regnbyger, gir ideelle forutsetninger for kaffeproduksjonen i området.

Panama Boquete er en av flere spennende varianter som du finner i Coffee of the World-serien. Dette er en serie med kvalitetskaffe som gir deg muligheten til å tilby velsmakende kaffevarianter fra flere kaffeproduserende land. Sjekk ASKO Netthandel for tilgjengelige varianter, eller les mer på coffeeoftheworld.no.

ANNONSE