Østersfestival på FANØ

Planlegger du en Danmarkstur denne høsten, kan du få en hyggelig opplevelse om du legger turen innom Fano mellom 15. og 18. oktober. Da arrangeres det østersfestival på øya, og kokker fra hele Danmark strømmer til for å kreere spennende og velsmakende matopplevelser med østers og andre skalldyr.

De kjøttfulle østersene som høstes ved Fanø, finnes i overflod. Bestanden har økt voldsomt de siste årene. I forbindelse med festivalen, arrangeres det også turer ut til noen av østersrevene som enkelt kan nåes ved lavvann.

Mer folkelig

En av tankene bak denne festivalen, er å bidra til at østers får en større plass i matlagningen. Man ønsker rett og slett å gjøre østers til en mer folkelig råvare.
Ved siden av danske østersentusiaster, håper arrangørene også på at festivalen skal friste gastro-turister fra andre land.

Østers og øl

Under arrangementet vil det åpne en rekke pop up-restauranter hvor du får servert østers på alle mulige måter – tilberedt av noen av Danmarks beste kokker. Champagne er et naturlig følge til østers for mange, men denne råvaren kan også utmerket godt kombineres med øl – et tema som vies mye plass på festivalen.

Ønsker du mer informasjon, klikk deg inn på fanøøstersfestival.dk

ANNONSE