Fremtidens fast food på vei til Oslo

– Vårt mål er å gi alle en mulighet til å spise sunt og godt fra frokost til middag. Det vi tilbyr skal være tilberedt av sunne og naturlige råvarer, og maten du får hos LEON er bra både for helsen og miljøet, sier Helene Skjenneberg, som har fått ansvaret for utrulleringen av LEON-konseptet i Norge og Sverige.

LEON er et engelsk restaurantkonsept som ble etablert i London i 2004. Det er et prisbelønnet konsept som har hatt stor suksess. I dag har denne sunne fast food-kjeden rundt 50 restauranter i Storbritannia, og bare det siste året er det åpnet 15 nye. Nå er tiden kommet for ekspansjon utenfor Storbritannia. Det er Umoe Restaurants som har fått franchiserettighetene for Norge og Sverige, og Oslo blir etter all sannsynlighet den første byen utenfor Storbritannia hvor LEON åpner dørene.

– Vi er på jakt etter gode lokasjoner både i Oslo og Stockholm, og vår ambisjon er at vi skal åpne 20 LEON-restauranter de neste fem årene, forteller Skjenneberg.

Den gode smaken

– I tillegg til å være sunn, skal maten du får på LEON smake godt! Vi er veldig opptatt av å løfte frem de gode smakene. Maten også være næringsrik. Vi ønsker å servere vpåre kunder mat som smaker godt, gir de energi og en fin metthetsfølelse, understreker Skjenneberg.

– Vi henter naturligvis mye av menyen fra LEON i Storbritannia, som har utviklet en variert og spennende bredde inspirert av retter og smaker fra Middelhavsområdet. I tillegg er det også rom for lokale variasjoner. I den forbindelse jobber vi tett med ernæringsfysiologer for å utforme en spennende meny tilpasset publikum i Oslo og Stockholm. 

Enklere tilgang

– Vi ønsker å etablere oss på steder hvor det er mange mennesker og hvor det er behov for raske, sunne og velsmakende måltidsløsninger. Det er helt klart en økende interesse for de sunne menyalternativene, og jeg har stor tro på at de ferske og smakfulle hurtigmat-løsningene passer stadig flere forbrukere.

– LEON skal dekke dette behovet, og være en pådriver for utviklingen innenfor sunn fast food. Dette er et konsept som vil tilby gode måltidsløsninger gjennom hele dagen, og det vil bli et attraktivt valg for mange, enten de vil spise på stedet eller kjøpe med seg take away, fremhever Skjenneberg.

– Nå er vi i full gang med å få på plass nøkkelpersoner i administrasjonen, og vi vurderer ulike lokaliteter. Går alt etter planen, åpner vi den første restauranten i begynnelsen av 2018, sier Helene Skjenneberg, administrerende direktør for LEON i Norge og Sverige.

ANNONSE