Ny utgave av SMAK rett rundt hjørnet

SMAK nummer 5 er på vei til abonnentene i disse dager. Før du får det rykende ferske bladet i hendene, gir lederen til Stig W. Jørgensen en smakebit på hvilke saker du kan se frem til. Inspirerende konkurranser og spennende prosjekter er sentrale stikkord.

Tre særdeles viktige konkurranser for serveringsbransjen er nylig gjennomført. Jeg tenker da på norgesmesterskapene for henholdsvis kokker, servitører og kantinekokker. En ting er at disse arrangementene gir dyktige fagfolk en mulighet til å vise frem sine ferdigheter – noe som selvfølgelig er bra. Men dette er jo ikke bare viktig for deltakerne! Den kreativiteten og yrkesstoltheten som oppvises på disse konkurransearenaene, har en enorm betydning når det gjelder å heve fagenes anseelse. Dette er noe som igjen har innvirkning på rekrutteringen til bransjen. Både deltakere og arrangører fortjener derfor honnør for den innsatsen de gjør for disse yrkesfagenes fremtid.

Samtidig er jeg av den oppfatning at denne typen konkurranser har positiv innvirkning på innovasjon og nytenkning. Nye teknikker og råvarer tas i bruk for å frembringe store smaksopplevelser og effektive tilberedningsmetoder. Det inspirerer selvfølgelig, og det får ringvirkninger som påvirker både produsenter, produksjonsprosesser og forbruker.

Faglig nysgjerrighet er noe positivt som kan bidra til spennende videreutvikling. I den sammenheng har vi i denne utgaven av SMAK sett nærmere på den tyske brødsommelier-utdannelsen. Godt brød er en viktig del av spiseopplevelsen på mange tyske serveringssteder, og med over 3200 brødvarianter er det mye å velge mellom! Så viktig er altså brød for dette markedet, at det satses på en egen brødsommelier-utdannelse. 

Av det øvrige innholdet vil jeg trekke frem artikkelen om det nye LEON-konseptet som etableres i Oslo i januar. Her satses det på sunne, velsmakende og ernæringsrike retter gjennom hele dagen.

God lesning!

ANNONSE