ØKOUKA over hele landet

ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk og biodynamisk mat og jordbruk. Hensikten er å formidle kunnskap og inspirasjon ved å vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge.

Målet er at både forbrukere, kokker og andre aktører i storhusholdning og dagligvare skal få økt kunnskap om økologisk mat, skriver arrangøren på sine nettsider. Arrangementene foregår over tre uker i månedsskiftet september/oktober.

ØKOUKA har vokst seg stor

ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk.

ØKOUKA ble startet opp i 2011 i Nord-Trøndelag, og gikk den gang under navnet Økoveka. To år senere ble ØKOUKA arrangert i Oslo for første gang, og i årene etter har arrangementet spredt seg til stadig flere steder i landet. I år er både Oslo, Agder, Bergen, Buskerud, Møre og Romsdal, Nord-Østerdal og Røros, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sør-Trøndelag, Telemark, Sogn og Fjordane, Nordland og Østfold vertskap for en rekke arrangementer i regi av ØKOUKA. Ønsket er å ta hele byen i bruk og involvere flest mulig aktører.

Mangfoldig program

Programmet er mangfoldig, og inkluderer en rekke kurs, seminarer, debatter og kulturopplevelser rettet mot ulike målgrupper. Gjennom flere av arrangementene skapes det direkte kontakt mellom forbrukere og bønder, slik at den økologiske matproduksjonen knyttes nærmere folks hverdag.

Se her for fullstendig program.

ØKOUKA vil for øvrig ha stand under Matstreif, Norges største matfestival, som arrangeres i Oslo 22.­–23. september. 

ANNONSE