Dekket og klart for Matstreif 2017

Førstkommende helg fylles Oslo av bugnende matfat med lokale spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival og mer enn 200.000 besøkende er ventet å ta turen innom Rådhusplassen.

Matstreif er et populært utstillingsvindu for norske lokalmat- og drikkeprodusenter, og i år deltar om lag 250 utstillere fra hele Norge. Formålet med festivalen er å bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Her deler utstillerne sine historier med publikum over disken, og det skapes og vedlikeholdes nettverk mellom produsentkollegaer fra hele Norge.

– Vi er stolte av hva Matstreif bidrar med av kunnskapsdeling om norske lokalmat  og drikkeprodusenter. I de mange bodene selges og serveres norske spesialiteter og småskalaprodusert mat og drikke med høy kvalitet og verdi. Vi legger stor vekt på å ha en god miks av utstillere, noe vi er glade for å ha også i år, sier Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge.

Regjeringen har slått fast en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat i alle omsetningskanaler skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det ligger bransjen godt an til å nå.

ANNONSE