Figgjo Pax – en ny serie fra Figgjo

En særegen skråkant kjennetegner Figgjos nye produktserie, formgitt av en av Sveriges mest spennende designere akkurat nå.

I forbindelse med OL i kokkekunst i Erfurt i 2016 ble den prisbelønte designeren Jens Fager invitert til å utforme porselen for det svenske kokkelandslaget. Fager har bakgrunn som kokk, dermed føltes det naturlig for ham å samarbeide med Figgjo. Nå innlemmes produktserien i Figgjos sortiment, tilgjengelig for alle!

Tallerkenene og bollen i Figgjo Pax-serien kjennetegnes av myke linjer og behagelige buer som avsluttes med en distinkt skråkant. Kanten gir en særegen og rå look, og den myke overgangen fra kant til spiseflate gir et funksjonelt, vennlig produkt som er behagelig å se på.

Serien består av fem deler, kommer i fargene hvit, olivengrønn, grå og beige, og egner seg spesielt godt til sharing-konsepter og social eating.

Om designeren:
Jens Fager er utdannet ved TUAD University i Japan og Konstfack i Stockholm, og arbeider med alt fra store innredningskonsepter til små funksjonelle verktøy, møbler og kjøkkenredskaper. Jens har vunnet en rekke priser og har deltatt på utstillinger verden over. Han er opptatt av å få funksjon og enkelhet til å gå opp i en høyere enhet.

Om Figgjo AS

Figgjo AS er en tradisjonsrik porselensfabrikk som holder til sør-vest i Norge, nær Stavanger, og som i 2016 markerte sitt 75-årsjubileum. Figgjo AS har flere ganger mottatt Merket For God Design og den internasjonale prestisjeprisen Red Dot Design Award, sist i 2016 og 2017. Figgjo AS eksporterer 40 % av produksjonen til blant annet Europa, USA, Midtøsten, Asia og Sørøst-Asia.

 

ANNONSE