«Digital matkontroll» sørger for smilefjes

Det er lett å miste oversikten på et travelt kjøkken. «Digital matkontroll» er et verktøy som gjør det enklere og mer tidsbesparende å gjennomføre internkontroll av mat og hygiene. Dermed kan du stille godt forberedt til Mattilsynets inspeksjoner.

NHO Reiseliv skriver om det nye verktøyet på sine nettsider. IK-matprogrammet ble opprinnelig laget i Danmark under navnet «eSmiley» i 2007, etter at smilefjesordningen ble innført der. Programmet er i dag det mest brukte kontrollsystemet for mattrygghet i Norden. Det er kanskje ikke så rart; en undersøkelse viser at 98 prosent av de danske kundene til eSmiley fikk smilefjes ved siste kontrollbesøk. 

Hva tilbyr programmet?

Digital Matkontroll samler alt på ett sted; programmet inneholder en egen HACCP-plan, fareanalyse og de kritiske punktene på et kjøkken. Programmet lar deg også fortelle medarbeidere hva som skal gjøres, og hvis noe av det som er satt opp blir glemt, vil man få en påminnelse. «Digital matkontroll» fungerer både på PC, nettbrett og telefon. Under tilsyn vil du enkelt kunne vise frem den informasjonen Mattilsynet etterspør.

Alltid oppdatert

Digital Matkontroll vil sørge for at bedriften alltid er oppdatert på kravene for god hygienepraksis fra Mattilsynet. De nye, nasjonale retningslinjene som har erstattet retningslinjene fra 1997–98, er implementert i programmet. Programmet vil dessuten bli oppdatert automatisk når det kommer endringer i lovverket.

NHO-rabatt

NHO har lansert Digital Matkontroll med 50 prosent rabatt for medlemsbedrifter.

– NHO Reiseliv har jobbet tett med eSmiley, og har utarbeidet felles bransje-retningslinjer for hvordan et kjøkken enkelt og effektivt oppnår høy grad av hygiene og mattrygghet. Systemet er anerkjent av Mattilsynet, og vil gjøre våre medlemmer enda bedre rustet til å få et bredt smilefjes etter tilsyn, sier Morten Karlsen, innkjøpsdirektør i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, på NHO Reiselivs nettsider. 

ANNONSE