Grøt-NM og norsk matkultur på Dyrsku’n

+
Under NM i grøt vil det bli konkurrert i kategoriene hverdagsgrøt (kokt på vann eller melk) og tradisjonell festgrøt / nyskapende grøt.

«Årets grautgrams 2017» skal utropes på Dyrsku’n, Norges største handels- og landbruksmesse, som arrangeres 8.–10. september.

Norgesmesterskapet i grøt forener både tradisjoner og eksperimentering med nye smaker, i likhet med messen for øvrig.

Tradisjonsrike Dyrsku’n

Mat og landbruk går hånd i hånd på Dyrsku’n, som feiret 150 år i fjor. De lange tradisjonene når det gjelder både dyr og mat gjør messen svært egnet til å være en formidler av hele reisen fra jord til bord. I dag er Dyrsku’n et møtested og en kunnskapsarena der man vil finne alt fra landbruks- og anleggsmaskiner til husflid og lokalmat. Over 90 000 besøkende tar seg turen til Seljord for å delta på markedet, som samler ca. 740 utstillere.

Grøt-NM

Under norgesmesterskapet i grøt vil det bli konkurrert i kategoriene hverdagsgrøt (kokt på vann eller melk) og tradisjonell festgrøt / nyskapende grøt. Grøten blir bedømt etter konsistens, smak, utseende og nyskapning. NM i grøt ble arrangert for første gang i 2016, og er en hyllest til grøten, som både er sunn og god, tradisjonell og samtidig «in».  

Lokalmat-interessen øker stadig

Matlyst Dyrsku’n arbeider for å fremme lokalmat, norsk tradisjonsmat og norsk matkultur. Målet er å gi gjestene gode matopplevelser, inspirere, engasjere og formidle kunnskap om mat. Antallet matutstillere er i år rekordstort.

– En svært spennende og variert matutstilling venter de mange besøkende til Dyrsku'n, sier utstillerransvarlig Annette Ajer.

Årets tema er frukt og grønt, men matutstillerne stiller med alt fra sviing av smalahove, supermat, tang og tare og oster med urter fra kysten, til mer tradisjonelle produkter som eplemost, sild, grøt og geitost. Blant godbitene vil man finne blant annet prisbelønte oster fra Tingvollost, inkludert Kraftkar – verdens beste ost.

Det Norske Måltid

Ellers er Dyrsku’n vertskap for to av delfinalene i Det Norske Måltid: «Årets det grønne – naturelle» og «Årets bakst». På programmet står også kjendiskokk og matskribent Andreas Viestad, som vil utfordre politikerne i hva slags mat som trengs i fremtiden.

ANNONSE