Med hund på pub

At mange utesteder tillater hunder på uteserveringen er intet nytt. Internasjonalen på Youngstorget går imidlertid et skritt videre, og ønsker hunden velkommen inn på pub! To skåler vann er det første som møter deg når du åpner døra.

– Jeg er nok over gjennomsnittet glad i hunder, sier Jesper Lind, kamerat og innehaver av Internasjonalen bar. Hunder har vært velkomne i alle de 12 årene baren har eksistert, men det er først etter et oppslag i Aftenpostens Osloby at åpenheten har blitt allment kjent i hovedstaden.

– Nyheten, som ikke er noen nyhet, har spredd seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og hundeeierne er henrykt over å føle seg ekstra velkommen.

Standpunkt: Glad i hund

– Vi har tatt et standpunkt: Internasjonalen er glad i hund! Enkelte allergikere er skeptiske, men også derfor synes vi at det er ryddig å være tydelige med vår politikk; hos oss risikerer du å møte firbente, fortsetter kamerat Lind.

Storbyfenomen

– Jeg elsker de store millionbyene rundt om i verden, som New York og London. Der vil du oppleve utesteder med ganske ulike, og spissede konsepter. Dette er noe som skaper mangfold. Nå er ikke Oslo noen millionby, men tanken er spennende, og derfor er vi klare på konseptet vårt.

Håndbrygget japansk

Jesper Lind er altså mannen bak Internasjonalen bar, og det er også han du som oftest treffer bak baren til hverdags.

– Jeg har nemlig gått i lære hos en japansk håndbrygger av kaffe, for å kunne tilby noe helt spesielt til gjestene våre. Siden det for øyeblikket bare er meg som sitter på denne kaffekunnskapen her i baren, må jeg være her de fleste dagene selv. På den måten slipper jeg også å miste verdifull hundekosetid!

Ingen slåsskamper – blant firbente

På det meste har Internasjonalen hatt 8 firbente bargjester på en gang, men noen slåsskamp har det aldri blitt.

– Jeg opplever «våre» hundeiere som mennesker som er opptatt av å ta ansvar, og hundene oppfører seg deretter. Dessuten har hunder en beroligende effekt på folk, og det er jo alltid bra!

ANNONSE