Rull ut grillen til gjesten

«Front cooking» bringer kokekunsten direkte til gjesten, og kan ta restaurantbesøket til nye høyder. Med BORAs nyeste benkeventilator – Professional 3.0 – kan du også lage grillfest.

Den tyske produsenten BORA har nettopp oppgradert toppmodellen blant benkeventilatorene sine. Versjon 3.0 skal kunne fange opp hele 99,8 prosent av stekeosen fra hva enn gjesten måtte ha bestilt av pannestekt mat fra menyen. Mer stillegående skal den også ha blitt, i tillegg til å ha blitt utstyrt med digitale LED-betjeningsknotter med mer brukervennlige betjeningsflater. Men det mest spennende er mulighetene 3.0-versjonen har for grilling!

Grill på japansk

Teppanyaki er sammensatt av to ord: Teppan – som betyr «jernplate», og yaki – som betyr å steke eller å grille. Vi snakker ganske enkelt om en stor metalloverflate som holder så høy temperatur at du får en grill-effekt på stekingen. 

BORAs 3.0-modell kan nemlig leveres med en slik grill-løsning, der hele stekeflaten skal kunne holde en jevn temperatur på opp til 250 grader. Størrelsen på flaten gjør at du for eksempel kan steke en haug med grønsaker rundt et kjøttstykke på opp til åtte kilo. Eller åtte biffer – for den sakens skyld. Ifølge BORA skal teppanyaki-teknikken i tillegg gi rask stekeskorpe uten at verken sunne næringsstoffer eller smak og saftighet går tapt. 

Og siden stekeflaten ligger rett ved siden av nedsuget til ventilatoren, vil alt av lukt, røyk og stekeos forsvinne rett ned i benkeventilatoren. 

Få den på hjul

Det setter jo unektelig en ekstra spiss på spiseopplevelsen hvis kjøkkenmannskapet kommer trillende med hele kjøkkenøya, bare for å grille ferdig hovedretten rett ved gjestens tallerken. Servering er fortelling, og en slik servering vil det gå gjetord om. 

En effektiv benkeventilator vil gjøre «front cooking» langt enklere, og langt mer behagelig for alle de andre gjestene, ved å eliminere alt av lukt og os.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE